Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen worden ook wel ‘OSB’ genoemd. Het zijn speciaal geselecteerde schoenen die – ten op opzichte van schoenen in de winkel – gemakkelijk zijn aan te passen.

In tegenstelling tot orthopedische schoenen maken we de schoenen dus niet vanaf het begin af aan zelf, wel worden ze door ons geleverd en met aandacht voor u aangepast.

Wij voorzien de schoenen altijd van een geheel voor u op maat gemaakt voetbed, waarbij uw voeten het uitgangspunt zijn. De schoenen kunnen daarmee een oplossing bieden bij lichtere voetproblemen.

Wij leveren heren-, dames- en kinderschoenen. Daarnaast maken wij ook semi-orthopedische werk- en veiligheidsschoenen.

Meer informatie

Meestal worden onze klanten door een huisarts of arts (bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg) naar ons doorverwezen. Met een verwijzing komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schoenen door uw zorgverzekeraar. Dit regelen wij voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is het maken van een afspraak bij ons.

De allereerste afspraak die u met ons heeft, is een intake met een van onze orthopedisch schoenmakers. Deze afspraak duurt ongeveer één uur. We maken kennis en u vertelt waarom u bij ons komt en wat uw wensen zijn. Het is handig als u de verwijzing van de (huis)arts meeneemt, zodat de schoenmaker deze kan lezen.

Uw voeten zullen worden opgemeten en er zal een afdruk worden genomen. Samen met de schoenmaker wordt een geschikte schoen uitgezocht en bepaald welke aanpassingen er gedaan worden. Er is keuze uit een groot aantal schoenen. De schoenmaker zal u van advies voorzien.

Na de intake gaat de schoenmaker voor u aan de slag. De schoenen worden besteld en er worden voetbedden voor u gemaakt. Als de schoenen bij ons binnen zijn, worden de aanpassingen verricht en de voetbedden erin gelegd.

Ongeveer vier weken na de intake staan uw schoenen klaar. Het eerste paar schoenen wordt altijd met een korte afspraak bij ons op locatie door uw schoenmaker afgeleverd.

Er wordt bekeken of alles in orde is en eventuele kleine aanpassingen worden gedaan. Hierna kunt u de schoenen gaan dragen.

Uiteraard staan wij voor u klaar, mocht dat na het ophalen van de schoenen nodig zijn.

De schoenen worden grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed uit het basispakket. Deze vergoeding loopt rechtstreeks via ons en hiervoor hoeft u zelf geen actie te ondernemen. Wel heeft de zorgverzekeraar bepaald dat u voor ieder paar schoenen een eigen bijdrage van € 126,- betaalt (tot 16 jaar betaalt u de helft). Afhankelijk van uw zorgverzekeraar betaalt u de eigen bijdrage bij ons in de winkel of wordt deze door de zorgverzekeraar rechtstreeks bij u geint.

Daarnaast is iedereen vanaf 18 jaar bij het afnemen van zorg uit het basispakket verplicht om een eigen risico te betalen. Is uw eigen risico nog niet vol, dan betaalt u het restant. Uw zorgverzekeraar int dit bedrag bij u.

Werk- en veiligheidsschoenen worden in zijn geheel vergoed en kennen geen eigen bijdrage of eigen risico.

Doorgaans staan de schoenen 4 weken na de intake voor u klaar.

Wanneer u voor het eerst schoenen heeft, heeft u doorgaans drie maanden na het eerste paar recht op een tweede paar schoenen (ook wel ‘wisselpaar’ genoemd).

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u vervolgens doorgaans om de 15 tot 18 maanden recht op een nieuw paar schoenen. Kinderen tot 16 jaar mogen ieder half jaar een nieuw paar schoenen.

Voor werkschoenen gelden geen vaste regels, dit gaat altijd op aanvraag. In de praktijk zien wij dat doorgaans eens per jaar een paar werkschoenen bekostigd wordt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nieuwsgierig geworden? Stuur ons een bericht, dan nemen wij contact met u op.