Schoen aanpassingen (ovac)

Soms kunnen voetproblemen aangepakt worden door de eigen schoenen aan te passen, ook wel een ‘orthopedische voorziening aan confectieschoeisel’ of ‘OVAC’ genoemd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hakverhoging voor het oplossen van een beenlengteverschil. Niet iedere schoen is hiervoor geschikt, uiteraard adviseren wij u!

Meer informatie

Meestal worden onze klanten door een (huis)arts (bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg) naar ons doorverwezen. Met een verwijzing komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schoenaanpassingen door uw zorgverzekeraar.

U hoeft deze aanpassing niet zelf bij uw zorgverzekeraar aan te vragen, dit doen wij voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is het maken van een afspraak bij ons en geschikte schoenen mee te brengen die we aan kunnen passen. 

Tijdens een afspraak met een van onze orthopedisch schoenmakers maken we kennis en u vertelt waarom u bij ons komt en wat uw wensen zijn. De afspraak duurt ongeveer 60 minuten. Het is handig als u de verwijzing van de (huis)arts meeneemt, zodat de schoenmaker deze kan lezen. Indien nodig zullen uw voeten worden opgemeten en er een afdruk van uw voeten worden genomen.

De schoenmaker zal u voorzien van schoenadvies en samen wordt bepaald welke aanpassingen er gedaan worden.

Na de intake en ontvangst van uw schoenen gaat de schoenmaker voor u aan de slag. De schoenen worden voor u aangepast.

Ongeveer twee weken na ontvangst van uw schoenen, kunt u ze weer ophalen.

Er wordt bekeken of alles in orde is en indien nodig worden er eventuele kleine aanpassingen gedaan. Hierna kunt u de schoenen gaan dragen.

Uiteraard staan wij voor u klaar, mocht dat na het ophalen van de schoenen nodig zijn.

De schoenaanpassingen worden volledig door de zorgverzekeraar vergoed uit het basispakket. Deze vergoeding loopt rechtstreeks via ons en hiervoor hoeft u zelf geen actie te ondernemen.

Iedereen vanaf 18 jaar is bij het afnemen van zorg uit het basispakket verplicht om een eigen risico te betalen.

Is uw eigen risico nog niet vol (€385,-), dan betaalt u het restant. Uw zorgverzekeraar int dit bedrag bij u.

Nadat de intake heeft plaatsgevonden en u de schoenen bij ons heeft ingeleverd, staan de schoenen doorgaans 2 weken later voor u klaar.

Wanneer u voor het eerst schoenen heeft laten aanpassen, heeft u drie maanden na het eerste paar recht op aanpassingen aan een tweede paar schoenen (ook wel ‘wisselpaar’ genoemd).

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u vervolgens doorgaans om de 15 tot 18 maanden recht op nieuwe schoenaanpassingen.

Kinderen tot 16 jaar mogen ieder half jaar aanpassingen laten doen.

Stuur ons een bericht

Mail naar info@robhoskam.nl of klik hieronder om direct een bericht te verzenden.

Openingstijden

Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmeten en passend uitsluitend op afspraak.

Route & locatie

Zandzuigerstraat 18
5222 AH te ‘s-Hertogenbosch

Gratis parkeergelegenheid voor de deur.