Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden ook wel ‘OSA’ genoemd. Het zijn schoenen die met veel aandacht voor u op maat worden gemaakt . Uw voeten zijn daarbij het uitgangspunt. Bijzonder geschikt als u in de winkel geen juiste schoenen kunt vinden of een andere oplossing niet volstaat.

Onze insteek is het maken van mooie schoenen, waarmee wij proberen uw schoenproblemen op te lossen en uw klachten te verminderen. Wij maken heren-, dames- en kinderschoenen. Daarnaast maken wij ook orthopedische werk- en veiligheidsschoenen.

Meer informatie

Meestal worden onze klanten door een (huis)arts (bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg) naar ons doorverwezen. Met een verwijzing komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schoenen door uw zorgverzekeraar. U hoeft de schoenen zelf niet bij uw zorgverzekeraar aan te vragen, dit doen wij voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is het maken van een afspraak bij ons.

De allereerste afspraak die u met ons heeft, is een intake met een van onze orthopedisch schoenmakers. Deze afspraak duurt ongeveer één uur. We maken kennis en u vertelt waarom u bij ons komt en wat uw wensen zijn. Het is handig als u de verwijzing van de (huis)arts meeneemt, zodat de schoenmaker deze kan lezen. Met de hand zullen uw voeten worden opgemeten en er zal een afdruk van uw voeten genomen worden. De mogelijkheden worden met u besproken.

Na de intake gaat de schoenmaker voor u aan de slag. Er worden leesten voor u vervaardigd, waarop uiteindelijk uw schoenen gemaakt worden. Om te controleren of de leesten juist zijn, worden op deze leesten plastic passchoenen gemaakt. Het maken van de leesten en de passchoenen neemt zo’n zes weken tijd in beslag.

Tijdens deze afspraak van ongeveer 30 minuten controleert de schoenmaker of uw leesten goed zijn met behulp van de plastic passchoenen. Hierna bepaalt u samen met de schoenmaker wat voor schoenen er voor u gemaakt gaan worden. Uiteraard voorziet de schoenmaker u van een advies.

U kiest zelf het model, het soort leer en de kleur van de schoenen. Benieuwd? Neem gerust een kijkje in onze galerij voor een impressie.

Na de pasafspraak worden eventuele leestcorrecties doorgevoerd en worden de schoenen écht gemaakt.

Ongeveer zes weken na de pasafspraak staan uw schoenen klaar. Het eerste paar schoenen wordt altijd met een korte afspraak afgeleverd door uw schoenmaker bij ons op locatie. Er wordt bekeken of alles in orde is en eventuele kleine aanpassingen worden gedaan. Hierna kunt u de schoenen gaan dragen.

Uiteraard staan wij voor u klaar, mocht dat na het ophalen van de schoenen nodig zijn.

Ongeveer zes weken na het ophalen van uw schoenen zien wij u graag bij ons terug. Wij horen graag hoe het met u gaat en indien nodig kunnen de schoenen bijgesteld worden.

Wanneer u voor het eerst schoenen heeft, heeft u doorgaans drie maanden na het eerste paar recht op een tweede paar schoenen (ook wel ‘wisselpaar’ genoemd).

De mogelijkheden kunnen wij tijdens de controle afspraak met u bespreken.

De schoenen worden grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed uit het basispakket. Deze vergoeding loopt rechtstreeks via ons en hiervoor hoeft u zelf geen actie te ondernemen. Wel heeft de zorgverzekeraar bepaald dat u voor ieder paar schoenen een eigen bijdrage van € 126,- betaalt (tot 16 jaar betaalt u de helft). Afhankelijk van uw zorgverzekeraar betaalt u de eigen bijdrage bij ons in de winkel of wordt deze door de zorgverzekeraar rechtstreeks bij u geint.

Daarnaast is iedereen vanaf 18 jaar bij het afnemen van zorg uit het basispakket verplicht om een eigen risico te betalen. Is uw eigen risico nog niet vol, dan betaalt u verplicht dat bedrag ook als u schoenen afneemt. Uw zorgverzekeraar int dat bedrag bij u.

Werk- en veiligheidsschoenen worden in zijn geheel vergoed en kennen geen eigen bijdrage of eigen risico.

In totaal neemt het gehele arbeidsproces van intake tot en met afleveren zo’n drie maanden in beslag.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u doorgaans om de 15 tot 18 maanden recht op een nieuw paar schoenen. Kinderen tot 16 jaar mogen ieder half jaar een nieuw paar schoenen.

Voor werkschoenen gelden geen vaste regels, dit gaat altijd op aanvraag. In de praktijk zien wij dat doorgaans eens per jaar een paar werkschoenen bekostigd wordt.

Stuur ons een bericht

Mail naar info@robhoskam.nl of klik hieronder om direct een bericht te verzenden.

Openingstijden

Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmeten en passend uitsluitend op afspraak.

Route & locatie

Zandzuigerstraat 18 | 5222 AH ‘s-Hertogenbosch

Gratis parkeergelegenheid voor de deur.

×